Mikor fordult elő utoljára, hogy gépe alapos belső tisztításon esett át? El sem tudja képzelni milyen mennyiségű por halmozódik fel egy-egy készülékben.

szamitogep-tisztitas Ugye Ön sem vezetne egy autót éveken keresztül olajcsere nélkül? Miért tenne másképp számítógépével? Mint bármilyen beruházás, számítógépe is folyamatos törődést és karbantartást igényel. Az alapos karbantartás révén a hibák megelőzhetők, a javítás költségei megtakaríthatóak.

Számítógép karbantartás, portalanítás és tisztítás

Sokszor megesik, hogy a tápegység a rengeteg lerakódó por miatt romlik el, mivel a por csökkenti a hőátadást és a levegő áramlását, mert részben elzárja a levegő kijáratát. A por egy része lehet vezető és gyúlékony is! A számítógép többi alkatrészének szennyeződése is komoly problémát okoz, hiszen az informatikában minden elvégzett művelet hővé alakul át, amit át kell adni a környezetnek. Az elégtelen hűtés túlmelegedést okoz, mely az egyes alkatrészek pontatlan működéséhez, vagy meghibásodásához vezethetnek. Az instabil, túlmelegedett számítógép használatával pedig rendszerünk teljes összeomlását kockáztatjuk.

Bemutató videó

Számítógép ventillátor csere

Bekapcsolás után a számítógép furcsa zúgó hangot ad? Esetleg a zörgő hang el sem múlik a használat során? Ebben az esetben számítógépében valószínűleg egy, vagy több ventillátor elhasználódott és cserére szorul. Ha azt tapasztalja, hogy a zavaró búgás idővel megszűnt, az sajnos nem azt jelenti, hogy a ventillátor „megjavult”, hanem azt, hogy végleg tönkrement és megállt. A PcVilág Számítógép Szerviz a megelőző karbantartás során ellenőrzi és kedvező áron kicseréli az elhasználódott, hangos ventillátorokat.

Számítógép karbantartás és tisztítás bemutató videó

  Ha több mint 12 hónapja nem történt tisztítás, akkor ideje karbantartási időpontot egyeztetni szervizünkkel.